Kommentar

Hvorfor frata foreldre og foresatte ansvar?

Forslaget om 15-aldersgrense for bruk av sosiale medier, minner mye om holdningen «la oss forby det vi misliker». Skal bruk av appen Voffi ha samme aldersgrense som den kriminelle lavalderen?

Voffi er hundenes Instagram. Gjennom bruk av appen blir det lagt ut bilder og historier om familiens kjæledegge. Uskyldig moro for alle og enhver, og en plattform vi definerer som sosiale medier. Voffi har frem til nå vært ufarlig for absolutt alle brukerne.

Denne uken slo regjeringen fast at det skal bli 15-årsgrense for bruk av sosiale medier. Regjeringens argumentasjon er at barn og unge skal være trygge på internett.

Halvparten av ni-åringer er i dag på sosiale medier. Politikere som ønsker 15-årsgrense, mener foreldre synes det er vanskelig å begrense tilgangen for egne barn når alle andre bruker sosiale medier. Regjeringen mener de sørger for at foreldre ikke står alene i møtet med de de store teknologigigantene.

Hvorfor er så mange ni-åringer på sosiale medier når det allerede er 13-årsgrense på tjenester som Snapchat, Instagram, Facebook og TikTok? Hvorfor skal en 15-årsgrense fungere når dagens 13-årsgrense ikke fungerer?

Aldersgrenser er et område politikere med fordel kan holde seg unna. Gi foreldre og foresatte ansvar, et ansvar jeg er sikker på at voksne mennesker tar.

Om ni-åringer bør bruke Voffi? Ja, men skribenten har forståelse dersom det er foreldre som ønsker å begrense barnas skjermtid. Mindre skjermtid betyr mer tid til noe annet, for eksempel lekser, lek i gata eller fotballtrening. La foreldre få være foreldre!

Mest lest

Arrangementer