Kommentar

Påvirkning av beslutningstakere er en viktig del av demokratiet

For SV er det naturlig at aktører påvirker politikere og andre beslutningstakere, noe partiet mener er en viktig del av et fungerende demokrati.

SV er skeptisk til at det etter hvert har blitt flere lobbyselskaper som tar seg godt betalt for påvirkningsarbeid. I tråd med annen retorikk i partiet, mener SV at det er et demokratisk problem om det er størrelsen på lommeboken som avgjør om man blir hørt. Det bør være argumentene og kunnskapen som avgjør om saken får gjennomslag, ifølge SV.

I mange år har SV arrangert lobbykurs, kurs der partiet lærer bort hvordan man skal nå gjennom i regjeringen eller på Stortinget med et politisk budskap. Det er populære arrangement, ofte med ventelister.

Kurset er for organisasjoner og foreninger, som normalt ikke har anledning til å kjøpe seg tid hos lobbyselskaper.

At SV setter pris på påvirkningsarbeid og arrangerer kurs, er prisverdig. At det er rift om plassene, viser behovet i frivillig sektor. Det bør være et tankekors både for SV og de andre politiske partiene at staten har blitt så stor og komplisert, at påvirkningsarbeid er en viktig del av hverdagen i næringslivet og frivillig sektor.

Høstens kurs blir arrangert torsdag 24. oktober. Påmeldingsfristen er satt til 18. oktober, men det er et begrenset antall plasser på kurset.

Mest lest

Arrangementer