Kommentar

Bønna, er du på Onlyfans?

Tirsdag ettermiddag ble jeg overrasket da jeg forlot kontoret i Storgata på cirka 71 grader nord. Med glatte partier på vegen, gikk jeg oppover gata med museskritt.

Midt mellom noen butikker var det noen veldig unge jenter som ropte til meg:
– Bønna, er du på Onlyfans?

Jeg snudde meg, registrerte at det var veldig unge jenter og gikk videre hjem. Jeg skjønte umiddelbart hvor ryktet kom fra. Jeg har fleipet med Revolut på Snapchat med bilder fra kontoen, og Onlyfans har blitt nevnt i videoer. Om jeg er på Onlyfans? Nei, det er jeg ikke.

Et foreldreansvar

Personlig kunne jeg tenkt meg at de yngste holdt seg unna internett og sosiale medier, uten at jeg vil regulere gjennom lovverket. Barnas nettbruk har foreldre og foresatte et ansvar for. Hvis ikke foreldrene tar ansvar, hvem skal da gjøre det på en troverdig måte?

Eldre, dem fra 18 år og oppover, må få ta egne valg om hvordan de benytter nettiden.

Tirsdag ettermiddag etter at jeg hadde kommet meg hjem, så jeg at signaturen «Crazzyaaazzz» fikk reaksjoner om at barn fulgte han på sosiale medier. Gjennom et par alvorlige videoer innrømmet han at hans kanal ikke var barnevennlig, men han kunne ikke ta ansvar for å sensurere Snapchat eller musikken han skaper. Det ville i så fall blitt veldig kjedelig for fansen.

«Crazzyaaazzz» har helt rett. Det er ikke hans ansvar at barn følger han på sosiale medier. Dersom han forholder seg til norsk lov og retningslinjene til de ulike plattformene, gjør han det vi kan kreve.

Jobb og underholdning

«Crazzyaaazzz» har sosiale medier som jobb, kanaler han bruker til å markedsføre alt fra musikk til eget klesmerke. Jeg bruker stort sett sosiale medier til å underholde følgere på mer eller mindre god måte, pluss noen viktige saker, gjerne politikk eller jobb, med ujevne mellomrom. Ja, Liberaleren blitt jevnlig nevnt av meg på Snapchat og TikTok.

Skaperne av innhold i Norge må ta hensyn til lovverket og retningslinjer. Mer enn det bør vi ikke kunne forlange!

Mest lest

Arrangementer