Nyheter

Liberalistene vedtok nedleggelse

Liberalistene avholdt ekstraordinært landsmøte i går kveld. Den viktigste saken på agendaen var nedleggelse av partiet med bakgrunn i den nye valgloven. Tidligere har både sentralstyret og landsstyret anbefalt nedleggelse. Begge organer konkluderte med at det blir umulig å drive et lite parti seriøst og langsiktig med de rammevilkår og krav et enstemmig storting har vedtatt. De la derfor opp til å gjennomføre et ekstraordinært landsmøte raskt slik at formalkravene i reglementet kunne oppfylles ved første anledning (nedleggelse må vedtas på to landsmøter med minst seks måneders mellomrom, hvorav ett må være ordinært). På det ekstraordinære landsmøtet i går konkluderte voteringen med nedleggelse med 51 mot 1 stemmer.

Partiet er dermed ett formelt skritt unna endelig beslutning om nedleggelse.

Partileder Arnt Rune Flekstad på talerstolen på Liberalistenes (ordinære) landsmøte i 2024

Landsmøtet vedtok samtidig følgende resolusjon:

Valgloven en skam for Norge

Stortingspartiene har bestemt seg for å kvitte seg med konkurranse. Ny valglov gjør det veldig vanskelig å stille til valg for små partier. Vi forstår det så godt, konkurranse kan gjøre vondt for dem som må konkurrere. For folk er konkurranse et gode. Konkurranse gir folk rett til å velge.

Stortingspartiene er stort sett enige om det meste. Det blir tydelig når vi ser på de små endringene partiene gjør i sine alternative budsjetter. Alle støtter opp om den norske modellen med en stor stat og statlig innblanding i alle livets sider. Nå vil de ikke få alternative stemmer som når opp i samfunnsdebatten.

Stortingspartienes representanter løper fra sitt ansvar om å skape et levende demokrati i Norge. Et demokrati der du kan stemme på noen du er enig med, eller der du selv kan stille til valg. Med ny valglov har friheten tapt i Norge.

Mer om den nye valgloven

Liberaleren, sammen med blant andre Subjekt, Klassekampen, Dagsavisen og iNyheter, har dekket konsekvensene av den nye valgloven som trod i kraft i Norge 1. mai i år.

Liberalistene har laget en egen landingsside for bakgrunn og presseklipp rundt den nye valgloven.

***

Artikkelforfatter er nestleder i Liberalistene, og deltok aktivt på det omtalte møtet.

Mest lest

Arrangementer