Magasin

Liberaleren runder sølvmilepælen

Liberaleren har holdt det gående i femogtyve år.

I tyve av dem har herværende skribent vært gjesteskribent.

Liberalerens jubileumsår startet godt med opptreden på Dagsnytt 18 på nyåret. Liberaleren hadde skapt sin egen liberale kanon med sterk kritikk av Minervas kanon, og slikt var statskringkasteren interessert i.

I Liberalerens spalter kan man finne mye forskjellig. Man finner noe av det mest innvandringsliberale på jord. Jeg våger ihvertfall ikke ta utfordringen med veddemål inkludert å finne noe som er mer innvandringsliberalt. Så er jeg ikke helt der selv heller.

Liberaleren elsker den amerikanske idéen. Herværende skribent er ikke fullt så entusiastisk overfor den amerikanske fortelling, kanskje noe paradoksalt gitt min noe over gjennomsnittet amerikansk-påvirkede oppvekst til nordmann å være gjennom internasjonal skolegang.

Foto: Armin Kübelbeck, CC-BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

Men er en amerikansk krigshisser i Det ovale kontor med sine labber i Libya eller Midtøsten, vil du finne rettmessig kritikk i Liberaleren. Vinner Trump det forestående presidentvalget, er jeg sikker på at du finner kritikk av ham i Liberaleren. Men vinner Harris, vil du også finne kritikk av hennes politikk i Liberaleren.

Som en konservativ som er mer liberalistisk orientert enn de fleste konservative, men også som er mer konservativ enn de fleste liberalister, vil jeg naturlig finne mangt å være uenig i i Liberaleren. Enighet finner jeg også.

Liberaleren har meldt fra Liberalistenes landsmøter og øvrige aktiviteter, men også fra andre borgerlige partier, gjerne ungdomspartier. Det er absolutt potensial for at Liberaleren kan være noe mer enn en menighetsavis. Når Civitas folk velger å skrive i Liberaleren istedenfor i Minerva, er det et godt tegn.

Det er ikke trangt på høyresiden i den norske mediefloraen. Det er absolutt plass til Liberaleren. Og det gir et berikende meningsmangfold. La oss håpe at opptredenen ved begynnelsen av året ikke blir den siste i de store riksmediene.

Til lykke med ferden mot gulljubileum i 2049. Da vil det også være 100-årsjubileum for Ludwig von Mises’ hovedverk, Human Action.

Mest lest

Arrangementer