Nyheter

Er årets FpUer tidenes yngste?

På sin sommerleir for et par uker siden, kåret Fremskrittspartiets Ungdom blant annet årets FpUer. Årets FpUer ble Theodor Vik Thorkildsen fra Lier i Buskerud. Han er nettopp fylt 16 år og er nok tidenes yngste vinner av den prisen. Vi må nok tilbake til 1991 da Lars Noreng vant FpUs Elitekurs bare 16 år gammel, for å finne en så ung vinner av en viktig pris i FpU. Thorkildsen har kun vært medlem i organisasjonen i litt over 1,5 år. Han ble også som en av 8 plukket ut til FpUs talentprogram.

Theodor Vik Thorkildsen

På FpUs sommerleir var godt over 100 engasjerte ungdommer samlet for å skape gode minner, et godt fellesskap og få mer kunnskap. I tillegg til fotball- og volleyball turnering var det også politikk involvert. Det var flere velkjente navn til stede, som holdt foredrag for FpU-erne. Asle Toje, Sløseriombudsmannen og Tor Mikkel Wara var noen av disse.

Vi har mottatt en pressemelding med følgende intervju med Thorkildsen:

– Hvor kommer engasjementet ditt fra?

– Det kommer fra at jeg ser at Norge ikke er så perfekt som flere skal ha det til, at det er alvorlige problemer som må løses, og at måten å bedre Norge på og å løse disse problemene er gjennom politikk.

– Hva tenker du om unges engasjement i samfunnet? Er det for lite eller for mye av det?

– Alt for lite. Både for lite engasjement, men også for lite kunnskap. De fleste unge i min alder vet jo knapt hva et kommunestyre er. Og det er veldig synd, for vi trenger unge sine stemmer og synspunkter i samfunnsdebatten. Det er flere saker hvor unge er de som har mest erfaring, som f.eks. ungdomskriminalitet og skolepolitikk. Å da gå glipp av deres stemme er et stort tap.

Theodor Vik Thorkildsen sammen med Simen Velle og Sylvi Listhaug

– Hvor stort er det for deg å få denne utmerkelsen?

– Det er veldig stort, og betyr ekstremt mye. I en så stor organisasjon, med så mange dyktige folk, er det en ære å være den som får prisen.

– Hvorfor tror du det ble akkurat deg?

– Jeg mener det handler om det arbeidet jeg har lagt ned, jeg har gjort litt mer, stått opp litt tidligere, og lagt meg litt senere. Virkelig gitt mitt for organisasjonen, og med det kommer belønning.

– Hva er dine videre ambisjoner innen politikken?

– Det første nå blir å fortsette, gjennomføre talentprogrammet, og vinne skolevalget. Utover det har jeg minimalt med planer, men absolutt drømmer. Det å en dag kunne jobbe med politikk på heltid er definitivt en av de.

– Hvordan foregår talentprogrammet?

– Talentprogrammet strekker seg over et år, hvor det blir flere samlinger i helger, der vi skal lære mye, bli grilla og rustes opp til valget.

Mest lest

Arrangementer