Kommentar

Norsk Tipping har utestengt en spiller i seks måneder

William Gjersvik har fortalt om utestengelsen fra Norsk Tipping på x.com. Gjersvik er utestengt i seks måneder.

William Gjersvik er utestengt på grunn av deling av spill, ifølge han selv. Dokumentasjonen han har lagt ut fra Norsk Tipping, kan tyde på at spill har blitt delt og spilt på flere kontoer samtidig.

Norsk Tipping, et selskap eid av staten, bruker pengespillforskriften paragraf fire som gir pålegg om kontrolltiltak. Norsk Tipping kommer med eksempel på adferden og andres kundeforhold, der det er spilt til innsatsgrenser nås. Deretter spilt på annet kundeforhold.

William Gjersvik klaget til Forbrukertilsynet, men klagebehandlingen tar mellom seks og nå måneder. Når Forbrukertilsynet har behandlet klagen, har Gjersvik igjen rett til å benytte Norsk Tippings tilbud.

Inntil videre kan han benytte seg av aktører i det uregulerte nasjonale markedet, de utenlandske spillselskapene.

Juridisk er saken spennende. Hvor går grensen for deling av oddstips før det blir ulovlig? Det kan ikke være ulovlig å dele en oppfatning om ett objekt/kamp, men delingen kan være ulovlig når personer, for eksempel fra samme IP-adresse, setter penger på spill. Dersom dette er ulovlig kan samboerpar, brødre eller andre familiemedlemmer, få problemer. Idrett blir det snakket om rundt kjøkkenbordet, også gode spill. Hvis familiemedlemmer spiller samme kupong, kan Norsk Tipping gripe inn og utestenge familiemedlemmer.

Norsk Tipping deler selv tips, blant annet tipsene til legendariske Arne Scheie. Bør man stole på tips fra en personlighet som er betalt av Norsk Tipping, et selskap som er opptatt av størst mulig overskudd?

Norsk Tipping-kunder bør studere reglene i kundeforholdet. I dette dokumentet er det mye rart, avtale som skal beskytte det statlige selskapet. Slik kan staten gjøre med såkalt monopol.

Vi liberalere får fortsette å benytte av oss av aktører i det uregulerte markedet, aktører uten bindinger til staten.

Mest lest

Arrangementer