Kommentar

Snubler sosialliberale i sin egen godhet?

Sosialliberale er som mennesker flest ute etter å hjelpe. Det er veldig få mennesker i verden som ikke har gode intensjoner. Det å ha gode intensjoner er derimot ikke nødvendigvis noe som fører til gode utfall. En av de store kritikkene mot storstaten er, foruten det faktum at det som oftest er de dårligste til å ha makt som søker mot makt, at selv med gode intensjoner får påbud og forbud ofte dårlige utilsiktede utfall.

Partiet Venstre er et godt eksempel på dette. Jeg tror genuint de fleste i Venstre ønsker å skape en bedre verden. I dette ønsket om å hjelpe andre snubler de verdiliberale i sin egen godhet denne Pridemåneden når Venstre deler denne plakaten på sine sider. Når de nå da ønsker å slå et slag for LGBTQ, antagelig med de beste intensjoner, ender de opp med selv å bli de som behandler folk urettferdig på bakgrunn av kjønn.

Se tekstene jeg har uthevet med rødt. Venstre ønsker og skryter av å straffe diskriminering på bakgrunn av kjønnsidentitet som hatkriminalitet. Samtidig som de ønsker og skryter av at de diskriminerer på bakgrunn av kjønnsidentitet.

For det er diskriminering på bakgrunn av kjønnsidentitet å flytte lille Muhammed på 14 år bak i køen til fordel for lille Aisha på 14 som tidligere het Muhammed med bakgrunn i kjønnsidentitet. Det burde avgjøres annerledes. Kjønnsidentitet har ikke noe direkte å si i denne situasjonen. Dersom det er ekstra fare for å bli utsatt for krenkelser for Aisha vil dette slå ut på saklige parametere som nettopp sjansen for å bli utsatt for overgrep.

Mest lest

Arrangementer