Debatt

Fascistiske medløpere

I 2017 ble det fremsatt et forslag av politikere i Kåfjord kommune om å justere grensen slik at fjelltoppen Hálditšohkka havnet på finsk territorium. Dette som en gave til Finland i anledning landets uavhengighetsjubileum. Forslaget ble avvist da Grunnloven forbyr kommuner å dele ut norsk territorium, etter forgodtbefinnende.

Historien illustrerer likevel det gode forholdet vi har til våre nordiske naboer. Hvis deler av grensen mellom Norge og Sverige ble justert i morgen, ville det avstedkommet emosjonelle utbrudd, men nordmenns demokratiske rettigheter i Sverige ville vært ivaretatt, det samme ville svenskenes rettigheter i Norge. Etter en generasjon ville knapt noen brydd seg.

Konflikten mellom Israel og palestinerne er i et annet univers. Fatah, som styrer på Vestbredden, er et fascistisk parti. Befolkningen har ingen ytringsfrihet, ikke rett til å demonstrere, domstolene er ikke uavhengige, kvinner har begrensede rettigheter og seksuell frihet kan man bare glemme. Styresettet er i tillegg preget av korrupsjon og nepotisme.

Muren som skiller Jerusalem og Vestbredden.

Det er gode grunner til at det bor jøder bor på Vestbredden. 3000 år med tilstedeværelse skal normalt telle litt, når et folkeslag mener de hører hjemme et sted. Problemet er palestinernes jødehat. En jøde som reiser inn i palestinske områder i dag risikerer å bli lynsjet, mens palestinere som bor i Israel har alle rettigheter. 80 prosent av dem sier endog at de er fornøyd med å bo i Israel.

En jøde, som bor på Vestbredden, må være masochist om han blir med på et kompromiss der palestinske fascister skal overta landområdet han bor på. Dette er så langt fra kosenaboskapet her oppe i nord det er mulig å komme. Men vent nå litt, hadde vi vurdert å gi bort en fjelltopp i festgave til Russland?

Manglende demokratisk sinnelag blant palestinere, og nødvendigheten av å beholde Vestbredden som skjold mot angrep fra øst, gjør at en tostatsløsning aldri blir noe av.

Symbiosen sosialister og muslimer som hater Israel, med NRK som trommeslager, har vokst seg til en rå kraft. Budskapet, som fanger mange uvitende, er at Vestbredden er befolket av 750.000 jøder, som ikke har rett til å være der, og da er det greit å drive dem ut med vold.

Siden 1967 har 820.000 utlendinger bosatt seg i Norge. De fleste av dem er hardt arbeidende bidragsytere til det norske samfunnet. Men så er det også noen som er samfunnet vårt til skade. Voldelige kriminelle, som er sluppet inn på feil grunnlag og noen få ungdommer som ødelegger skolemiljøet på skolen der de går. Og noen har kulturelle trekk som ikke alle liker, slik som familier som gir beng i norske verdier som dugnad og retten til selv å velge hodeplagg.

Hva om jeg hadde stilt meg i bresjen for å stikke dem ned med kniv, brenne dem i bildekk og voldta? Jeg vil tro de fleste hadde kalt meg fascist i en slik situasjon, og de hadde selvsagt hatt rett.

Hva da med de som hadde uttrykt sin fulle støtte til slike handlinger eller hadde “forståelse” for dem? Jeg vil tro de hadde blitt kalt fascistiske medløpere.

Og det er det de hadde vært.

Jeg mener all dialog må foregå på grunnlag av at to parter respekterer hverandres rett til å eksistere. Skal det i det hele tatt komme på tale å utvide palestinske selvstyreområder, må begge parter respektere individuelle rettigheter og demokratiske prinsipper. Men det gjør ikke lederne for Vestbredden-palestinerne, og enda mindre Hamas. Så lenge disse fascistene har sine heiagjenger rundt om i verden vil de fange palestinere og israelere inn i en evig runddans med krig og ufred.

Mest lest

Arrangementer