Arnt Rune Flekstad, lederen i Liberalistene, er ferdig med sitt første valg som leder av partiet som ble etablert høsten 2014.
I løpet av ett år har partiet fått på plass en rekke forum på nett, stiftet lag i alle fylkene, imponert Bent Johan Mosfjell og vervet flere hundre medlemmer. Arnt Rune Flekstad har ledet mange fine prosesser. Derfor depper ikke Norges mest liberalistiske partileder over litt for få stemmer i Oslo.
–Vi har hele tiden uttalt et mål om 500 stemmer, delvis fordi vi ønsket å oppnå opp mot en dobling av DLF sine resultater i tillegg til at det ville bragt oss over den såkalte lille sperregrensen. Vi klarte det nesten. Vi manglet kun 40 stemmer, sier partileder Arnt Rune Flekstad til Liberaleren.
Har fått erfaring
Liberalistene har lært i løpet av valgkampen, erfaringer partiet skal nyte godt av senere. Flekstad legger ikke skjul på at andre valg og arbeidsoppgaver er langt viktigere enn kommunestyre- og fylkestingsvalget 2015.
–Da Liberalistene Oslo satte seg ned for å bestemme om man skulle stille til valg var det faktisk for å kunne få tilgang til en egen uke på Eldorado med egne foredrag og markedsføring betalt av bokhandelen. Faktisk var selve valgkampen sekundært. Etterhvert så vi på det som en god mulighet til å få erfaring, en slags generalprøve før 2017. Vi hadde ikke sett for oss et team med over 40 valgkampmedarbeidere, ni fra Danmark, to fra Sverige og 33 000 kroner i folkefinansiering til innkjøp av materiell, sier Flekstad.
Selv om det ble i underkant av 500 stemmer, har Liberalistene bevist hvor mye det er mulig å få ut av små ressurser. Det har skjedd mye i partiet de siste månedene. Tenk hvor bra det kan bli med et par hundre valgmedarbeidere om to eller seks år? Nam!
–Det som har gått bra er entusiasmen, hvor mange som har stilt opp, og engasjementet våre medlemmer har fremvist. Vi har hatt en voldsom vekst i besøk på websiden og sterk vekst i nye medlemmer som bare har fortsatt å øke, sier Flekstad.
Flekstad. legger til at selv i dag, dagen etter valget, har partiet rekordmange besøkende og fått mange nye medlemmer. Det liker den liberalistiske partilederen.
Arnt Rune Flekstad legger ikke skjul på at valgkampen har vist at partiet mangler erfaring. Han mener det var vanskelig i en del skolevalgdebatter. Manglende oppmerksomhet fra mediene har også vært en utfordring, en utfordring partiet var klar over da valgkampen startet.
Politiske utfordringer
Det finnes liberalister, også blant leserne, som mener vi bør rive ned velferdsstaten. Ja det vil gi smerte i begynnelsen, men ingen vil bygge den opp igjen slik den er i dag. Politiske utfordringer for liberalister blir debattert i partiet, for å forberede seg til nye valg.
Flekstad mener Liberalistene må synliggjøre overgangsløsningene frem til man oppnår et frivillig samfunn.
Arnt Rune Flekstad ser lyst på fremtiden for Liberalistene.
–Veien fremover er å opprettholde entusiasmen, aktivisere våre medlemmer, kurse i debatt, analysere det vi har gjort og hva vi skal gjøre fremover, besøke alle skoler over hele landet, fortsette jobben med synliggjøring og fortsatt bruke sosiale medier for alt det er verdt, sier Flekstad.
Arnt Rune Flekstad avslutter med å si at Liberalistene er et landsdekkende parti ved stortingsvalget i 2017. Han anser 5 000 underskrifter i løpet av 2016 som en enkel oppgave for engasjerte liberalister.