Det er en gammel målsetning fra politikerne om at både inntak og produksjon av øko-mat skal være betydelig. For å oppnå målsetningen blir det brukt skattefinansierte penger.
I september 2006 skrev Liberaleren følgende:
«Regjeringen har som mål at 15 prosent av matproduksjonen og matforbruket i 2015 skal være økologisk. Politikerne har vedtatt et nytt skattefinansiert satsingsområde.»
TV2 har den siste uken undersøkt prisforskjeller på økologisk og vanlig frukt og grønt i norske butikker. I flere av tilfellene var prisen på det økologiske alternativet opp mot fire ganger så høy som for konvensjonelt dyrkede grønnsaker.
Nå er FpU-formann Atle Simonsen lei.
–Grundig norsk forskning viser at økologisk mat verken er sunnere, mer miljøvennlig eller er særlig bedre for dyrene. Det er lureri og sørger bare for at folk betaler dyrere varer. Hvorfor skal vi fortsette med det da, sier Simonsen, ifølge TV2.no.
Måtte mange flere dele Simonsens motstand mot bruk av skattefinansierte penger på dette området!