Dersom stortingsrepresentant Erlend Wiborg (Frp) spiller poker i et land der poker er tillatt, bryter han ikke loven.
Poker er ulovlig i Norge, men lovlig for nordmenn i mange andre land. Derfor blir for eksempel Norgesmesterskapet i poker arrangert i utlandet.
Erlend Wiborg har tatt utfordringen fra pokerspiller Ola Amundsgård som har utfordret norske politikere til spill.
Wiborg representerer et parti som vil liberalisere den norske spillpolitikken. FrP vil tillate poker i Norge, et standpunkt de fleste bør dele. Dagens forbud har ikke legitimitet ettersom flere hundretusen nordmenn spiller poker jevnt og trutt, både gjennom sosiale samlinger, men også via internett. Forbudet er uforståelig ettersom det gir pokerspill under radaren. Spill under radaren lar seg ikke regulere av politikerne. Wiborg benytter utfordringen til å slå et slag for ny politikk!
Flere foreninger for spilleavhengige i Norge reagerer, ifølge NRK. Det finnes ingen gode grunner til å reagere mot personer som spiller poker i land der poker er tillatt!
Sivil ulydighet
Ola Amundsgård burde i utfordringen til politikerne tatt til ordet for sivil ulydighet, altså spill om penger i Norge. Erlend Wiborg burde takket ja til en slik utfordring. Ja det kunne blitt strafferettslige reaksjoner, men sivil ulydighet mot umoralske lover kan gi raske resultat – noe FrP-politiker Henning Holstad er et levende bevis på. Han gikk på 80-tallet i fengsel for å ha solgt melk og brød på bensinstasjoner. Han vant frem tilslutt, seier som ga norske borgere større frihet.
Hensikten med sivil ulydighet som politisk protest, er å få endringer i lovverket. Det er jo målsetningen til både Ola Amundsgård og Erlend Wiborg.
Stortingsrepresentant Erlend Wiborg bør bryte loven, men kommer ikke til å gjøre det ettersom spillet trolig blir gjort i et land der poker er tillatt.
Og ja, det er forståelig at en stortingsrepresentant ikke orker å ta belastningen et lovbrudd vil være.